keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Sosekeitto

Taisin lupailla eilen reseptiä herkkukeitostani, joten tässä olisi. Alkuperäinen resepti löytyy Kotilieden nettivuilta, johon pääset tästä. Itse olen hieman muokannut resptiä omaan makuuni sopivaksi.

Muokattuun versiooni tulee 2-3 porkkanaa, yksi pieni bataatti, 2-3 perunaa, yksi sipuli, 3-4 valkosipulinkynttä, yksi kasvisliemikuutio sekä Koskenlaskijaa noin puoli pakettia (voimakas). Vettä laitan sen verran, että kasvikset juuri peittyvät kattilassa. Laitoin ensimmäisellä kerralla keittoon ohjeen mukaan vettä ja siitä tuli liian löysää. Olen todennut oman tyylini paremmaksi, sillä vettä on helppo lisätä soseutusvaiheessa, mutta sitä on hieman vaikea saada pois. ;)

Kasvikset siis keitetään pehmeiksi ja soseutetaan. Lopuksi lisään juuston ja soseutan sen vielä joukkoon. Maistelemalla löytää helpoiten oikean juuston määrän. Koko pakettia en ole koskaan laittanut. Sitten vaan syömään esimerkiksi ruisleivän tai karjalapiirakan kera. Terveellistä, helppoa ja suhteellisen nopeaa ruokaa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, jos on sosekeittojen ystävä. :)

Koruista vielä muutama sananen… Laitan vasta loppuviikosta kuvia uusista koruista, sillä sain eilen väkerrettyä vasta yhden, joten en viitsi joka päivä laittaa kuvaa yhdestä korusta.

Niin, ja tänäänhän on melkein kuin perjantai, sillä huomenna on vapaapäivä. Jihuu! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti