keskiviikko 1. elokuuta 2012

Pestopasta

Mietiskelinpä tuossa viikonlopun ruokia ja mieleeni tuli yllättäen taas pasta. Kyseessä on pestopasta, joka myös on oma luomukseni. En tietenkään väitä, etteikö kukaan muu tässä maailmassa olisi vastaavanlaista keksinyt. Pestopastani koostuu muutamasta hyvin yksinkertaisesta, mutta loistavasta, ainesosasta. Valitettavasti tälläkään kertaa luvassa ei ole kuvaa, mutta lupaan seuraavaksi kuvata annoksen, kun teen tätä herkkua! Seuraavassa hyvin suurpiirteinen ohje tämän valmistamiseen. En laita tarkkoja määriä, sillä teen omat luomukseni usein mitään erityisemmin mittaamatta.

Pestopastaa varten tarvitset: pastaa (kannattaa kokeilla myös tuorepastaa "tavallisen" sijasta), yksi ruukku tuoretta basilikaa, hyvää oliiviöljyä (en suosittele mitään halpisöljyjä, ne ovat kamalia ja pilaavat peston), valkosipulia, parmesan-juustoa, kirsikkatomaatteja ja fetaa. Pasta keitetään tietysti ohjeen mukaan. Sillä aikaa ehtii valmistamaan peston. Ensin nypitään basilikasta kaikki mitä irti saadaan, minkä jälkeen basilikan lehdet, oliiviöljy, valkosipuli ja parmesan soseutetaan yhdeksi mössöksi. Suosittelen laittamaan alussa hillitysti öljyä, valkosipulia ja juustoa, ja lisäämään niitä tarvittaessa maistelun jälkeen. Jos ei luota omiin pestonvalmistuskykyihinsä, voi etsiä esim. netistä valmiin ohjeen vihreän peston valmistukseen. Mutta valmiiseen ei saa sortua, se ei ole ollenkaan yhtä hyvää kuin itse tehty! Seuraavaksi puolitetaan kirsikkatomaatit. Lopuksi pesto, tomaatit ja feta sekoitetaan valutetun pastan joukkoon. Suosittelen pitämään kattilaa vielä hetken lämpimällä levyllä, sillä kylmät ainekset hieman jäähdyttävät pastaa. Jos haluaa lisäsäväystä pastaansa, voi tomaatit paistaa kevyesti pannulla. Ja näin on jälleen syntynyt helppo ja herkullinen pasta-annos! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti